Why does the TEST forum crash my phone?

Blind Owl

Hallucinogenic Owl
Nov 27, 2015
17,562
60,294
1,660
RSI Handle
BlindOwl
There has been no change on this webpage that I am aware of. Was some Android Chrome update?
Yes, there was an update to Chrome that has changed the layout significantly. The menu bar is now at the bottom of the screen, about other things.
Oh, so it isn't just my crappy Chinese phone doing this?

Using latest Chrome (the full version downloaded from app store)
Doogee Mix
Android 7.0

It started happening couple of days/week ago.
Opening the main Testsq page in Chrome locks up the webpage, but the browser and phone itself still responds. So I can open new tabs, close the browser and such, but cant touch/scroll inside the webpage.
It seems to get stuck for me once the top navigation/notification floating bar loads in.

Stangely, if I open a sub-page directly, as in opening a forum post directly in the adresse bar, it loads up fine and works.
Even the main page only exhibits this issue like 19 out of 20 times. Sometimes it just works, but that's rare.

Solution: I switched to Firefox, seems to work fine for now.

Edit: this time it workes for some reason, no crash. Anyways, as per the request from @August: before the total website overhaul it used to crash for me 80% of the time on Lumia 925. Winphone 8.1 using default browser. Just instant CTD. But after the website update it worked perfectly. God I loved that phone. it still has a much better camera and faster interface than this piece of crap....
With the exception of the part where it now works for you, this has been my experience as well
 

Lorddarthvik

Grand Admiral
Feb 22, 2016
647
2,064
1,110
RSI Handle
Lorddarthvik
Yes, there was an update to Chrome that has changed the layout significantly. The menu bar is now at the bottom of the screen, about other things.

With the exception of the part where it now works for you, this has been my experience as well
Nope, that was a one off case of working for some reason, today I tried 4 times in chrome (old habits die hard...) and it locked up as usual. I have restarted the phone and cleaned the cache from inside the app, logged in again, still dead.
 

Blind Owl

Hallucinogenic Owl
Nov 27, 2015
17,562
60,294
1,660
RSI Handle
BlindOwl
Yeah, it literally freezes after a couple of seconds or at about 1/4 of the loading bar. I can't scroll, tap, anything. I have to close that page/tab. I can, however, view other main forum pages like the General Discussion etc, no issue. It's just the home page.
 

Lorddarthvik

Grand Admiral
Feb 22, 2016
647
2,064
1,110
RSI Handle
Lorddarthvik
I have the same phone, browser, and am logged into my account and had the exact same issues until this morning. Now it's working fine again. Possibly a Chrome update? My phone auto-updates overnight.
Update: nope, it didn't solve it. Still only works randomly.

Yep, got an update today, seems to be working now!
Update your Chromes ppl!
 
Last edited:

Montoya

Administrator
Staff member
Oct 31, 2013
6,233
31,740
2,555
RSI Handle
Montoya
I have the same phone, browser, and am logged into my account and had the exact same issues until this morning. Now it's working fine again. Possibly a Chrome update? My phone auto-updates overnight.
It could be that, but more likely is that I taught myself to code overnight, then submitted a fix to Google to patch the issue with Chrome mobile and they pushed through my fix last night.

So it was me.
 

NaffNaffBobFace

Space Marshal
Donor
Jan 5, 2016
5,553
21,989
1,525
RSI Handle
NaffNaffBobFace
It could be that, but more likely is that I taught myself to code overnight, then submitted a fix to Google to patch the issue with Chrome mobile and they pushed through my fix last night.

So it was me.
It worked with Firefox, it worked with Safari, The Glorious Leader was not out of sync with Chrome, Chrome was out of sync with The Glorious Leader!

The Glorious Leader is infallable! All Hail The Glorious Leader! (Including Google).
 
Forgot your password?